felsoarny Kipszer Fővállalkozás és Tervezés Kipszer - tervezés jfelsobg

Híreink

ICOMOS díjat kapott a Kipszer

2009. április 17-én az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottság ICOMOS díjjal tüntette ki a KIPSZER Ft Zrt-t a Budapest, VI.ker. Terézváros, Jókai utca 6., irodaépület megőrzéséért és szakszerű, gondos helyreállításáért végzett munkájáért.

A 2008-ban elvégzett átalakítás eredményeként az egykori lakóház teljes értékű elegáns és mértéktartó modernista középületté vált. Újjáalakított homlokzata és új lépcsőháza az épület fő értéke.

A Kipszer magas építészeti színvonalon elvégzett munkája elismeréseként részesült ebben a díjban. Az elvégzett felújítás során a társaság különös gondot fordított arra, hogy ne hagyja figyelmen kívül a városképi megjelenést sem. Ez az erőfeszítés sikerrel járt.

Rendszerváltás - szervezeti struktúraváltás

A KIPSZER a rendszerváltást megelőző időszakban már több ezer szakembert foglalkoztatott. Szerteágazó tevékenységének köszönhetően több gyárrészleggel rendelkezett. Ez a szervezeti struktúra képezte alapját az 1990-ben kezdődő privatizációs folyamatnak.

Szeptember 27-én az Ipari és Kereskedelmi Minisztérium megalapította a vállalat utódjait, amelyek mindegyike elnevezésében megőrizte a KIPSZER jól hangzó márkanevét. Az önállóvá vált vállalatok magántulajdonú társaságokká alakultak. Ugyanakkor egy-egy projekt megvalósításában ma is közösen lépnek fel.

Az átalakulási folyamat részeként jött létre a KIPSZER Fővállalkozási és Tervező Rt. is. Az 1994. július 1-jén alapított utódcég fogadta magába azoknak a szakembereknek a nagy részét, akik a nagy múltú vállalat életében korábban is részt vettek. E szakemberek többsége ma már tulajdonrésszel is rendelkezik. Ők azok, akik az új piaci viszonyok között is próbálják megőrizni a régi nagyvállalat értékeit, tapasztalatait.

Az új KIPSZER vállalatcsoport tagjai között, a KIPSZER Fővállalkozási és Tervező Rt. mellett, megtalálható volt szinte valamennyi építőiparhoz kapcsolódó szakág képviselője:

- Építési Rt.
- Elektromos Szerelő Rt.
- Klíma Kontroll Kft.
- Calorikus Kft.
- Épületgépészeti és Technológiai Kft.
- Kazántechnológia Kft.
- Inoplan-tervező Beruházásszervező Kft.

Az új környezethez és feltételekhez való alkalmazkodás eredményeként társaságunk mellett a KIPSZER Elektromos Szerelő Rt. és a KIPSZER Klíma Controll Kft. vált meghatározóbb erővé.
Nem véletlenül, hiszen korábban is a "nagyvállalat" termeléséből jelentős, meghatározó részt vállaltak.

Budapesttől Hannoverig

A Könnyűipari Szerelő és Építő Vállalat Automatika és Villamos Gyárrészlegéből 1990. október 1-jével alapított KIPSZER Elektromos Szerelő Vállalat (1993. április 1-jétől KIPSZER Elektromos Szerelő Részvénytársaság), folytatva jogelődjének hagyományait, jelentős eredményeket ért el az építés-szerelési ágazatban, hírnevet szerzett a vásár- és rendezvényszervezői tevékenységével, és az utóbbi években az ország egyik legnagyobb üzemeltetőjévé nőtte ki magát. A jelenlegi 750 fő átlaglétszámmal máris az építés-szerelési ágazat közepes méretű, országosan elismert, és eredményesen működő szervezetei közé tartozik.

A ventillátortól a klímáig

Hasonló piaci részesedéssel rendelkezik a KIPSZER Klíma Controll Kft. is. Jogelődje már az 1950-es években komoly szellőzés- és légtechnikai munkálatokat végzett országszerte. A hatvanas években a mechanikai gyárrészleg már légkezelők és ventilátorok gyártására is vállalkozott, amelyek a könnyűszerkezeti épületek, üzemcsarnokok megjelenésével komoly piacot jelentettek. 1992-ben jött létre a KIPSZER Klíma és Ipari Szerelő Vállalat, amely Vietnamban, Szíriában és az NDK-NSZK területén is komoly megrendeléseket kapott. 1992-ben, a privatizáció során e gyáregység is magánkézbe került. Koszta Imre ügyvezető igazgató vezetése alatt a cég elsősorban épületgépészeti szerelési munkálatokat végez.

A teljes körű épületgépészeti munkák kivitelezése mellett, épületfelügyeleti rendszerek megvalósítását, tervezését, gyártását, szerelését, karbantartását és üzemeltetését is felvállalja a Klíma Controll. A cég szakemberei voltak az első tisztatér technika megvalósítói Magyarországon. Elsőként alkalmaztak olyan légtecnikai eljárásokat, amelyek steril környezet biztosításához szükségesek a gyógyszergyárakban és a kórházi műtőkben.

Eddigi tevékenységüket fémjelzi a Frankfurt Deutsche Bank 40 emeletes székházának, a München Autógyár FIZ laboratóriumának, vagy a VIDEOTON egyes üzemeinek tisztatér technikai kivitelezése. Hasonló munkát végeztek több gyógyszergyár és kórház (Székesfehérvári Kórház, Humán Gyógyszergyár, SOTE) komplett épületgépészeti szerelési munkáinál, amelyek során már az ISO 9002-es követelményeket is fegyelembe vették.

A cég munkájának legfőbb referenciái azok a megrendelések lehetnek, amelyek az utóbbi néhány évben fémjelzik a KIPSZER Klíma Controll Kft. munkáját. Ilyen például a Nemzeti Színház, EGIS Gyógyszergyár, GlaxoSmithKline, Magyar Külkereskedelmi Bank Központi Székház, Országos Idegsebészeti Intézet, Uzsoki utcai Kórház, Szent Imre Kórház, Veszprémi Egyetem, Országos Onkológiai Intézet és egyéb létesítmények.

Galéria


Kipszer Galéria referenciák felhasználásával

Kapcsolat

Kipszer Fővállalkozási és Tervező Zrt.
1106 Budapest, Jászberényi út 24-36.

Elérhetőségek: +36-1-261-5052 /125

Vezérigazgatóság:
+36-1-260-4715 * Fax: +36-1-263-1870

Ajánlati Osztály:
+36-1-260-9460 * Fax: +36-1-260-5164

Létesítmény Igazgatóság:
+36-1-262-6416 * Fax: +36-1-262-8119

Pénzügy:
+36-1-260-6530 * Fax: +36-1-431-0953

Állásajánlatok

Jelenleg nincs betöltésre váró állásajánlatunk, de folyamatosan keresünk szakembereket. Amennyiben úgy érzi, hogy a cégünk tevékenységével kapcsolatban kollégánk lehet, küldje el önéletrajzát és motivációs levelét az info[kukac]kipszer.com e-mail címünkre.

Referenciák

Kórházak felújítása

- Kalocsa Kórház II. ütem. rek.
- Szent Imre Kórház A épület
- Kaposi Mór Megyei Kórház
- Bajcsy Zsilinszky Kórház

Intézmények

- Fővárosi Levéltár új épület
- Belgrádi Magyar Nagykövetség
- Szent István Egyetem Gödöllő
- Gyöngyösi Bíróság

bővebben >>

alsozaro
Kipszer

Főoldal * Bemutatkozás * Cégcsoport * Minőség * Díjaink * Referenciák * Állásajánlat * Galéria * Elérhetőségeink
Minden jog fenntartva © KIPSZER Fővállalkozó és Tervező ZRt. 2000-2021.